четвъртък, 1 август 2013 г.

Айде на морето.

Господата народни представители явно всичко им е наред ,че сметнаха да почиват около месец. Дай  Боже всеки му.
Тъй ама ,кой ще им свърши работата?  Сигурно в последния ден ще гласуват Бюджета и ще се скрият докато народния гняв поутихне. Лошо няма ама някой трябва да ги връща тези пари. Познайте кой? Щом ще ги връщаме трябва да знаем къде ще отидат. Прекрасно е да имаме социална политика но тя трябва да бъде подплатена.
Как? Ами действаща икономика и работни места и не на последно място защита на родното производство(колкото е останало). Към момента аз лично не виждам никакви опити за решаване на проблема. Вкопчи ли са се господата във властта и няма да я дадат докато не разпределят европейските пари за следващия период. Нещата стават по зле и по зле тъй като няма инвеститор ,който да си счупи краката да хвърля пари в държава с нестабилна политика и неяснота какво би се случило утре.
Наливането в социални безумия при липса на работеща икономика е като „на дървен крак компрес”. Наливат се едни пари ,които хем по никакъв начин не повишават жизнения статус на бенефициента а отварят дупка в бюджета която няма как да се запълни при липса на приходи.
Министрите ни на най-важни министерства (икономика,финанси и външно) са не само кукли на конци ами и абсолютно неопитни и незрели за тези постове.
Стига с медийните бомби отвличащи вниманието от най-важния проблем ,който е няма икономика, няма  приходи, бедрен народ  следователно бедна държава.
Всички усилия трябва да се съсредоточат в този проблем иначе ако ще да се сменят през месец все тая.
Те мислели по въпроса представете си! Ами напънете се малко.
Бързи ефективни идеи все има.
Ето ви една проста на пръв поглед. Ами задължете всички държавно обвързани фирми, агенции , министерства, полиция и т.н. да попълва автомобилния си парк от колите произвеждани в Ловеч. Естествено , че Българщината ще се обади и ще има реплики от типа на „Има далавера и се пълнят джобовете на Гриша Ганчев”. И какво от това?
Колко работни места ще бъдат създадени свързани и с производство на автомобили, резервни части и поддръжка? Колко  средства ще влизат от данъци в бюджета?
Колко пари ще се спестят от социални?
Това е важното! Има ли държава в този свят която произвежда автомобили а държавните и органи ползват други?
Проста работа но има проблем. На някой може би ще му секнат (или поне понамалеят ) комисионните защото няма да има наддаване от дилърите на други марки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар